Menu’s uit vervlogen tijd
Onlangs vond ik enkele gegevens omtrent feestmaaltijden die in vorige eeuwen gebruikt werden. Wat me opviel was dat er toen ook goed gegeten werd. Alleszins méér dan nu. Akkoord , het ging om feestelijke gebeurtenissen, maar toch kunnen we ons een goed beeld vormen hoe het er destijds ook aan toe ging. Wie nu in een restaurant gaat eten krijgt mijn inziens toch minder in het bord.
Verbeeld U maar eens dat U daar aan tafel zat.
MENU lors du Mariage de Mr. & Mad. De Tremerie-Van der Velpen à Looz-la-Ville en 1861.
Huitres Royales
Consommé au tapioca
Bouchées à la Reine
Saumon sauce à la Genavoies
Filet de boeuf à la Godard
céleris au jus
Tête de veau en tortue
Gigot de mouton – petits pois
Râble de chevreuil – sauce poivrade
Perdraux piqués -compote de poire
Homard mayonaisse – salades
Crème au café
Glace-Gateau -dessert
Première messe du Réverend Monsieur l’Abbé DUPAS au chateau de Bovelingen en 1864.
Huitres
Potage au tapioca
Croquettes au riz de veau
Bouchées aux crevettesTurbot à la Néerlandaise
Filet de boeuf à la Godart.
Côtelettes de mouton – petits pois
Riz de veau aux truffes
Poulards aux champignons
Aspic de filet de soles
Punch à la Romaine
Céléris au jus
Chevreuil piqué – sauce poivrade
Bécasses lardées
Chapons truffés et salades
Homards
Compote aux abricots
Compote à la Reine-Claude
Crème chipolat
Gelée aux citrons
Glaces, ananas, fruits, desserts
Jos Schoefs februari 2019