Menu’s uit vervlogen tijd

Menu’s uit vervlogen tijd

Onlangs vond ik enkele gegevens  omtrent  feestmaaltijden  die in vorige eeuwen gebruikt werden. Wat me opviel was dat er toen ook goed gegeten werd. Alleszins méér dan nu. Akkoord , het ging om feestelijke gebeurtenissen, maar toch kunnen we ons een goed beeld vormen  hoe het er destijds  ook aan toe ging. Wie nu in een restaurant gaat eten krijgt mijn inziens toch minder in het bord.
Verbeeld U maar eens dat U daar aan tafel zat.

MENU lors du Mariage de Mr. & Mad. De Tremerie-Van der Velpen à Looz-la-Ville en 1861.

Huitres Royales
Consommé au tapioca
Bouchées à la Reine
Saumon sauce à la Genavoies
Filet de boeuf à la Godard
         céleris au jus
Tête de veau en tortue
Gigot de mouton – petits pois
Râble de chevreuil – sauce poivrade
Perdraux piqués -compote de poire
Homard mayonaisse – salades
Crème au café
Glace-Gateau -dessert

Première messe du Réverend Monsieur l’Abbé DUPAS au chateau de Bovelingen en 1864.

Huitres
Potage au tapioca
Croquettes au riz de veau
Bouchées aux crevettesTurbot à la Néerlandaise
Filet de boeuf à la Godart.
Côtelettes de mouton – petits pois
Riz de veau aux truffes
Poulards aux champignons
Aspic de filet de soles

                        Punch à la Romaine

Céléris au jus
Chevreuil piqué – sauce poivrade
Bécasses lardées
Chapons truffés et salades
Homards
Compote aux abricots
Compote à la Reine-Claude
Crème chipolat
Gelée aux citrons
Glaces, ananas, fruits, desserts


Jos Schoefs februari 2019

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *