Publicaties

Voorintekening : Boek “Kleine Heerse verhalen uit de Groote oorlog”

Onze werkgroep WO I legt momenteel de laatste hand aan deze publicatie. Alle teksten en foto’s zijn verzameld.
We kunnen nu al zeggen dat het een uniek document zal worden met informatie over alle oud-strijders uit Groot-Heers aangevuld met anekdotes, foto’s en verhalen die zich destijds in onze dorpen hebben afgespeeld.
Op 10 november zal het boek officieel worden voorgesteld tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling. We zullen het boek dan te koop aanbieden voor de prijs van 15 euro.
Wil je zeker zijn van een exemplaar dan kan je alvast eentje reserveren door in te gaan op ons aanbod van voorintekening. Het boek kost 12 euro bij voorintekening tot 1 september.
 Voorintekening kan door storting op het rekeningnummer IBAN BE26 0910 0047 5329 van de gemeente Heers met vermelding ‘Boek WOI Heers’ en je naam, voornaam en adres. De namen van de voorintekenaars worden in het boek vermeld.
Meer info: Wendy Cosemans ( gsm 0494 271622 of mail wendy.cosemans@heers.be).

Uitverkocht


Monographie der Gemeente Hex gedurende den oorlog 1914 – 1918 – Door Gerard Vanwinkel

Gérard Vanwinkel, gemeentesecretaris en onderwijzer in Heks, hield tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 bij wat er zich in zijn dorp afspeelde. Na de oorlog in 1920 heeft hij alles neergeschreven in een schrift.
Dit handschrift werd in het parochiearchief van Heks aangetroffen en in 2012 overgedragen aan het rijksarchief van Hasselt.

Deze publicatie is een letterlijke weergave van de inhoud van het handgeschreven werk.

Te bestellen via mail bij Ludo Devue
Prijs 10 € + 2 € verzendingskosten  te storten op rek.nr BE09 8508 3851 2757 van Heemkunde Groot-Heers vzw


Dorp van mijn Jeugd 1900-1945

Het langverwachte boek van Anna (Anneke) Nossin is uit!
“Een naslagwerk van kwaliteit waarvan iedere generatie een exemplaar als herinnering en als collector’s item zeker wil hebben.”

Anna van de kuister van Veulen (Veulen °1925) beschrijft in haar boek hoe het de mensen in het dorp vroeger verging. Het leven zoals het was, de huizen, de volksgebruiken, de scholen en de kerk, haar jeugd, heel wat wetenswaardigheden komen aan bod. De verhalen en anekdotes die ze hoorde vertellen of heeft meegemaakt, werden jarenlang genoteerd en gekoesterd.

Het boek kan nu rechtstreeks bij de drukker besteld worden via https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/anna-nossin/dorpvanmijnjeugd.
Eén exemplaar komt op iets minder dan 27 euro (b.t.w. en verzendingskosten inbegrepen). Je krijgt vrijwel onmiddellijk een orderbevestiging per e-mail en de bestelling wordt binnen 5-7 werkdagen na ontvangst van de betaling geprint en geleverd.
Nadere inlichtingen via anna.nossin@gmail.com of op 0478/83.00.22.

In de pers:
Het Belang van Limburg.


“vier met mij, dans met mij”
Debuteren op je 77. Zo klinkt het erg bijzonder. En toch, het is slechts ten delen juist. Maj Vandergeten schrijft al heel haar leven. Gedichten, kleine stukjes, portretjes, gelegenheidsproza. Ze werkte jaren op de redactie van de krant De Standaard. Naar aanleiding van de publicatie van haar eerste bundel: “vier met mij, dans met mij”, mocht ze columns schrijven in de rubriek: “De maand van…”. De reacties hierop zijn zo overweldigend dat Maj Vandergeten een vaste, nieuwe rubriek krijgt die alternerend met een andere schrijver tweewekelijks zal verschijnen.

De Kroon op het Werk (een artistieke organisatie) bundelt een keuze uit de gedichten van Maj Vandergeten samen met beelden uit het rijke fotoarchief van haar man Charlie Claesen.
Je kan de bundel bestellen bij De Kroon op het Werk. Mail naar joseelehon@skynet.be
“vier met mij, dans met mij”, 22 euro + 8 euro verzending.
Over te schrijven op nr. BE97 0689 4423 9049
Van De Kroon op het Werk, Langdorp

“Een gedicht is een plek om gevoelens neer te leggen en dat is wat Maj Vandergeten doet in deze bundel, die de naam ‘vier met mij, dans met mij’ kreeg en waarmee meteen de toon gezet is. In haar zoektocht naar zo ten volle mogelijk leven heeft Maj, net als wij allemaal, schokken te verwerken gehad, ‘krassen op haar ziel’ noemt zij ze, die zij een plaats moest geven en die haar niet alleen bewuster gemaakt hebben van wat zij van het leven kon verwachten, maar ook dankbaar voor wat er was én is in haar leven: veel om te vieren en te dansen” (Agnes Hendrickx, voorstelling van de bundel bij Marsnil, 17 september ’23)

Maj Vandergeten (1946) begon haar loopbaan als manusje-van-alles op de redactie van de standaard. zij leerde er schrijven en observeren en werd een volleerde redactrice.
later werkte zij voor keerpunt, een organisatie die vrouwen loopbaanadvies gaf en hen mentaal sterker maakte.
maj was gedurende acht jaren vrijwilligster in het jessa-ziekenhuis, een ervaring die zij in pakkende tekstjes neerschreef.
Charlie Claesen (1945) was een gewaardeerd hr-manager en had daarnaast een grote passie voor de natuur. charlie was oprichter en gedurende vele jaren voorzitter van natuurpunt de herk heers.
een tweede passie van charlie was fotografie: naast foto’s van zijn kleinkinderen was hij vooral gefascineerd door bloemen. die had hij tijdens zijn driejarig verblijf in zwitserland leren “zien”.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *