Fanfare “Eendracht maakt Macht”

Fanfare “Eendracht maakt Macht”

Een nieuwe “diamant” in Bovelingen.

De grootste familie  in  Bovelingen  is ongetwijfeld de fanfare “Eendracht maakt Macht. Sinds de oprichting in 1929, zijn honderden dorpsgenoten lid geweest van deze muzikale vereniging.

 Voor 1968 voelde elke jonge man zich moreel verplicht om zich aan te sluiten en toe te treden in de muzikale voetsporen van zijn vader. Helaas zijn velen ook voortijdig om een of andere reden weggebleven en de trompet aan de muur gehangen. Het was oorspronkelijk een echte mannenclub, maar gelukkig zijn de laatste jaren er ook vrouwen  in de bres gesprongen om de fanfare te behoeden van verdere achteruitgang, ja zeg maar van een nakende ondergang.

In 2004 viert de fanfare nu haar 75-jarig bestaan en ze zullen met fierheid terug mogen denken zowel aan hun stichters als aan de ontelbare muzikale idealisten die zich onvermoeibaar hebben afgesloofd  tot en met de dag van vandaag.

Wij gaan hier geen historisch overzicht meer maken van dit 75-jarig leven en van het wel en het wee die de fanfare heeft meegemaakt, daarvoor verwijzen wij U maar al te graag naar de eigen site van deze vereniging die u kunt inkijken op harmoniebovelingen

Toch willen wij nogmaals benadrukken welke enorme vriendschapsbanden dat ze al die tijd hebben geschapen in deze gemeente, over alle politieke en filosofische grenzen heen..

Als eerbetuiging aan deze hechte groep vrienden menen wij daarom toch nog enkele foto’s te moeten publiceren uit het dagelijkse leven van de vereniging.

Hier zien wij ze heel fier voor de fotograaf verschijnen begin der zestiger jaren:


Mensen die nog willen aansluiten zijn uiterst welkom en geven maar een seintje aan een van de leden.             


Jos Schoefs

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *