Claire  Marie  Berthe  Christyn Gravin de Ribaucourt

Claire gravin Christyn de Ribaucourt stamt uit een groot gezin van 3 halfzusters uit het eerste huwelijk van haar vader + 8 broers en zussen uit het tweede huwelijk.
De adellijke familie woonde in een bijzonder mooi en groot kasteel in Perk en genoot veel aanzien. Niet alleen in Heers is er een de Ribaucourtlaan maar ook in Steenokkerzeel is er een de Ribaucourtplein en in Brussel is er zelfs het Ribaucourtstation.
Vondst op het kasteel de Ribaucourt te Perk.

Kasteel de Ribaucourt te Perk . (Foto Wikipedia)

Gravin Claire was zeer katholiek, haar broers Philippe en Xavier waren priester-leraar en haar zoon Albert Desmaisières was priester in de Orde van het Heilig Sacrament. Zij schonk ook een glasraam aan de kerk van Heers naar aanleiding van de eerste communie van haar kleinzoon Michel Desmaisières. Dit glasraam verwijst naar de heiligverklaring van Maria Michaëla Desmaisières

Het is waarschijnlijk minder geweten dat gravin Claire ook contact had met personen uit de hogere kringen zoals met prinses Clementine van België, jongste dochter van koning Leopold II die huwde met Napoleon,Victor Bonaparte, de stamhouder van de familie Bonaparte. Zij was ook zeer koningsgezind zoals blijkt uit volgende briefwisseling van het kasteel van Laken.


Urbain Vrijdaghs april 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *