Cursus EHBO anno 1982-1983

Cursus EHBO anno 1982-1983

In de Centrale Vrije Lagere School te Heers werd een cursus EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen) gegeven door een medewerkster van het Rode Kruis-Heers aan de leerlingen van het zesde studiejaar 1982-1983 die hier hun brevet tonen dat ze de lessen hebben gevolgd. Dit initiatief werd door de leerlingen gewaardeerd, want, ter afwisseling, zat de meester nu ook eens op de schoolbanken samen met hen te luisteren naar een vreemde lesgeefster. De lessen vormden een verlengstuk
aan de lessen biologie, hadden plaats op drie namiddagen, telkens gedurende één uur en werden gegeven met inbegrip van enkele aan hun ouderdom aangepaste praktische oefeningen, zoals een wonde ontsmetten, een eenvoudig verband leggen, enz.
Op de achtergrond van de foto bemerken we een kleine autobus, die de school kon aankopen dankzij de steun van de ouders en de opbrengst van lucratieve activiteiten zoals restaurantdagen. Dit busje werd bestuurd door meester Roger Porta en diende om de kinderen in de omliggende dorpen te gaan ophalen, zoals te Horpmaal, Heks, Broekom, Opheers, Batsheers, enz.

Achter de kinderen zien we drie volwassenen vlnr: lesgeefster Maria Robijns, klastitularis van het zesde leerjaar Marcel Brone en directeur van de C.V.S. Roger Porta.
Op de voorste rij zitten gehurkt vlnr: Jacques Stefan, Moës Luc, Gielen Johan, Mignolet Nico, Strauwen Bart, Nulens Eric en Porta Juan.
Op de tweede rij rechtstaande zijn dat, eveneens vlnr: Rega Patricia, Vanherck Geert, Johannsen Annick, Boutsen Laura, Bröne Dirk, Coussee Suzy, Vanswegenoven Els, Lismont Roei, Lowet Nico, Humbiet Gilbert, Melon Filip, Corswarem Petra, Roberti Tanja en Swennen Noëlla.

Met dank aan meester Marcel Brone voor al deze gegevens.
Bron: Dorpskalender gezinsbond 2011- Arnold Dewelf


Vanschoonwinkel Georges mei 2012 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *