Albert Desmaisières was een gepassioneerd fotograaf, zoals duidelijk blijkt uit de vele foto’s die werden aangetroffen toen de laatste bewoners het kasteel hadden verlaten. Zijn werk biedt ons een waardevolle kijk op het leven en de omgeving tijdens zijn tijd.
Hij had een scherp oog voor detail en een diepgaande liefde voor zijn omgeving, iets wat duidelijk naar voren komt in zijn fotografische werken. De foto’s, die hij met zorg heeft vastgelegd, bieden een nostalgisch venster naar het verleden.

De foto’s waren zorgvuldig op losse kartonnen vellen geplakt en samengebonden met een lint, wat getuigt van de zorg en het respect waarmee hij zijn werk bewaarde.

Links hieronder ziet u een selectie van deze historische foto’s,
Rechts hebben wij geprobeerd om het huidige beeld toe te voegen. Door moderne foto’s van dezelfde locaties te maken en naast de historische opnamen te plaatsen, krijgen we een fascinerend inzicht in hoe de omgeving is veranderd door de jaren heen.

Fotobewerking Henriette Plevoets


Urbain Vrijdaghs juni 2024

4 reactie op “Oude versus nieuwe kasteelfoto’s”
  1. Urbain, ik onderschrijf de reactie van hierboven. Enkele jaren geleden brachten we samen een bezoek aan een ruïne. Ik dacht toen : ’t is te laat. Nu denk ik ’t is blijkbaar nooit te laat.
    Edda en Albert met bewonderende groeten.
    ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *