De snelle duif

De snelle duif.

Vooral in de tussenoorlogse periode met name de jaren ’30 en na de oorlog de jaren ’50 en ’60 kende deze duivenmaatschappij grote belangstelling. Zij omvatte een groot gedeelte van de huidige deelgemeenten en ook nog een weinig verder. Er werd samengespeeld met het nabijgelegen Borgworm (Waremme). Het lokaal was en is nu nog steeds gelegen in het café Ottenburgs-Jongen, bij Sylvain en Antonie, later de dochter “Tiny”,dan bij “Paulette” en nu bij “Josiane”.
Toen werden “de pannen van het dak gespeeld” door o.a. volgende liefhebbers op bijgaande foto :

bovenaan op één rij:Jean Moermans – Vic Moers uit Broekom, Georges Wemans uit Opheers, ? Kellens uit Broekom, Toine Ottenburgs, Jean Porta, Fil Leenaers uit Veulen, Vic Pirard uit Gutschoven en Antonie en Vain Ottenburgs – Jongen, de lokaalhouders

zittend, andere gevierde kampioenen Guillaume Vansimsen, Milleke Kindermans, meester Jozef Porta, ook uitmaker bij “De Vrede” uit Tongeren, Jozef Missotten en August Follon, beiden uit Middelheers. Al de anderen uit Heers

Nog een detail : op de voorgrond één van de allereerste “constateurs” Junior, voor de liefhebbers, op de foto, voorheen waren het de houten “Toulets.

Let wel, foto dateert uit 1957, affiche van Prior op de muur en Toine Ottenburgs, geboren in 1933, als 24-jarige soldaat, hetgeen klopt na zijn studies.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *