Viering pensionering Herman Robijns

Bij de gelegenheid van zijn pensionering ontving de heer Herman Robijns (°1912-†1987) uit Heers een welverdiende hulde. De gevierde heeft gedurende 30 jaar het voorzitterschap van de oud-strijdersbond bekleed, was jarenlang secretaris van de Landelijke Gilde en diende ruim 34 jaar als kassier van de Raiffeisenkas. Samen met zijn echtgenote Florentine Kindermans (°1916-†2000) werd hij in de bloemen gezet door de heer De Flander, directeur, en de heer Firmin Conswarem, voorzitter van de Landelijke Gilde.
Ook nog op de foto, links de nieuwe directeur van de Raiffeisenkas Guy Missotten en zijn echtgenote Fanny Bollen.
Vertegenwoordigers van diverse verenigingen uit de gemeente overhandigden prachtige geschenken.
Ondanks zijn zware oorlogsverwondingen die hij tijdens de mobilisatie van 1939 opliep, heeft deze man zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt in het verenigingsleven. Voor zijn daden van moed en zelfopoffering werd hij eerder al meerdere malen onderscheiden. Zijn oorlogsverwondingen waren het gevolg van een vrijwillige vervangende opdracht.
De bestuursleden van de KVLV organiseerden een voortreffelijk feestmaal om deze gelegenheid te vieren.

Bron: HBVL april 1977.
Met dank aan Fanny Bollen, Hilde Robijns en Henri Vanelderen.

V.l.n.r: vooraan zittend: Fanny Bollen, Guy Missotten, Florentine Kindermans, Herman Robijns.
Boven: Francois Pirlotte en echtgenote, Marcel Pirard en Marie-Rose Vanhees, directeur De Flander, Jozef Vranken (voorzitter),Emiel Robijns (medewerker), Frans Porta, Firmin Dubois, Firmin Corswarem, Fernand Swennen en echtgenote Simone Pirard, Marcel Moers en Romuald Vanstapel.

Georges Vanschoonwinkel januari 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *