De fanfare op reis

 De fanfare op reis

Nee hoor !
 Dit zijn niet de toneelspelers uit Mechelen, na de opvoering van het toneelstuk : “ Ome Willem, maakt zijn testament”

Het zijn wel enkele leden van de fanfare “Eendracht maakt Macht” met hun familie, tijdens een jaarlijkse uitstap, in het Nederlandse VOLENDAM.

Voor de gelegenheid hadden ze zich omgekleed in de plaatselijke klederdracht, als vol-echte kaaskoppen, en waren daarna geposeerd voor de fotograaf.

Alles speelt zich af omstreeks 1957. Toen was het nog een dorpshoogdag als de plaatselijke fanfare op reis trok. Weken op voorhand werd er naar uitgekeken, en weken daarna werd er nog over gesproken.

Want dat het er dan héél gezellig aan toe ging, dat valt hier best te merken.

Wie durft nu nog zeggen dat er geen talent zit in onze fanfare.

Fanfare-naar-Volendam

Onderaan: Alfons Vandevelde met de kinderen Arlette, Mireille, Guillaume en Lambert Vandevelde, Germaine Coubois, Guillaume Vranken en Guido Smolders, Adolf en zijn vader Charel Boeur die de stemming erin houdt met de harmonica.
Midden: Vranken Marja, Fons Rutten, Rosa en Charelke Wauters,Alice Boeur en Jos Missotten, Jean Vandevelde en Viktor Thirion.
Bovenaan: Victa Vandersmissen en Fons Boeur, Marie-Josée Vandevelde, Lommeke Meyers, Fernand Missotten en zijn vrouw Colette, Nicolas Hawryk en Jean Vandenborne.


Jos Schoefs

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *