Red Star Mechelen 1938

Voetbalploeg Red-Star

Het vooroorlogse volksvermaak in onze dorpen situeerde zich voornamelijk op het sportieve vlak.
Niet te verwonderen dat het dorp in rep en roer stond voor een plaatselijke wielerwedstrijd of nog méér voor de lokale voetbalvereniging.

In die periode was iedereen in de ban van voetbalploeg Red-star die in de officiële competitie uitkwam tegen buurdorpen zowel uit Zuid-Limburg als tegen enkele Waalse tenoren als Hodeige, Lamine, Remicourt enz..
Niet enkel de ploeg was gevreesd bij de tegenstanders, ook de supporters en vooral de supporteressen deden regelmatig van zich spreken.

Na de oorlog werd de ploeg ontbonden om financiële redenen, doch de heroïsche verhalen bleven verder naverteld tot laat in de vijftiger jaren.

Inmiddels hadden enkele jonge mannen wel opnieuw gepoogd om wat leven in de dorpsbrouwerij te brengen, maar alles beperkte zich helaas tot wat zondagse cafévoetbal.
Tot uiteindelijk in 1958 Eendracht Mechelen werd geboren en nog altijd speelt bij de KBVB waar ze binnenkort hun 50-jarig jubileum gaan vieren met een Koninklijke titel.

Hier een foto uit 1938 met de volgende herkenbare idolen :

Red-Star-Mechelen-1942-jos-schoefs
Staande : Vrancken Michel secretaris met de pet, (Toche) en verder de spelers Stevens Charel, Vandenborne Marcel, Schoefs Edgard, Schoefs Ernest, xx, xx , en voorzitter Janneke Wauters (met hoed).
Zittend : xx , Dawans Maurice, Pirard Albert, xx, Vrancken Charel, Bex Maurice en Bex  (broer uit Jeuk)

Jos Schoefs

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *