Biljartclub Silex viert clubkampioenen (1978/1979)

Clubkampioenen 1978

Biljartclub Silex, die 4 jaar bestaat, neemt met twee ploegen deel aan de Haspengouwse Biljartkompetitie. De eerste ploeg behaalde een 3e plaats in de 5e afdeling A. De tweede ploeg behaalde een tiende plaats in de 5e afdeling B.
De clubkampioenen van 1978 werden gevierd in hun lokaal bij Dupas.
Charly Thirion won de titel vóór Jean Vaneyck, Ronny Gielen en Guy Gijsens. Zij kregen uit handen van de voorzitter Eddy Gielen en secretaris Gaston Gijsens de prijzen uitgereikt.
De speciale beker voor de meest gewonnen wedstrijden ging naar Charly Thirion van de eerste ploeg en naar André Rijckmans voor de tweede ploeg.

Eddy Gielen, Ronny Gielen, Freddy Pirard, Andre Rijckmans, Marc Budenaers?, Guy Gijsens, Charly Thirion, Danny Rijckmans, Alfons Gielen, Jean-Pierre Thirion, Basil Dessart, Eric Dupas, Raymond Dupas, Gaston Gijsens en 2 ??

Clubkampioenen 1979

Tijdens het jaarlijkse feest van de biljartclub Silex werden de clubkampioenen gehuldigd en ontvingen ze hun prijzen.
Danny Rijckmans won de wisselbeker en ontving deze uit handen van de voorzitter Eddy Gielen en secretaris Gaston Gijsens. Dit is een belangrijke prestatie en een geweldige eer voor Danny
Ook Charly Thirion, Gaston Gijsens en Marc Budenaers mochten een mooie prijs ontvangen.
Charly Thirion kreeg een prijs omdat hij de meest aantal wedstrijden, gewonnen had in de eerste ploeg en Marc Budenaers was de beste spelen van de reserveploeg.
Het lijkt erop dat de biljartclub Silex een succesvolle en bloeiende gemeenschap van biljartliefhebbers was, die hun prestaties en inzet jaarlijks vieren. Gefeliciteerd aan alle winnaars!

Zittend : Freddy Pirard, Andre Rijckmans, Danny Rijckmans, Eddy Gielen, Gaston Gijsens,
Rechtstaand. Basil Dessart, Alfons Gielen, Guy Gijsens, Charly Henry, Eric Dupas, Ronny Gielen, Charly Thirion, Marc Budenaers

Met dank aan Henri Vanelderen voor de foto en Eric Herckens en Danny Rijckmans voor de namen
HBVL juni 1978 en juni 1979


Georges Vanschoonwinkel september 2023

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *