Drankhandel “Raymond Dupas”

Drankhandel “Raymond Dupas”

Raymond Dupas begon zijn loopbaan als zelfstandige bierhandelaar op 9 juni 1969. Daar ging een lange geschiedenis aan vooraf. Hij werkte bij Moureau in Waremme, ook als drankenverdeler en waar ook zijn vader gewerkt had.
Na een ongelukje begon dan zijn verhaal. Hij vrijde in die tijd met zijn “Angèle” uit Alken – die nu 34 jaar later nog de bazin is van het café “Bij de vinger” of “Bij Angèle”, aldus beter gekend dan het officiële uithangbord “Café Silex”. vermeldt.
Het verhaal van zijn carrière begon “In de Ton” in datzelfde Alken, waar zijn toekomstig schoonvader klant was. Daar ontmoetten zij Karel Swartelé, brouwer van “Alken” en Jan Toonen, ook in dienst van de brouwerij. Die beide heren overhaalden hem op zijn eigen bierhandel op te starten en beloofden hem volledige ondersteuning, wat later ook zou blijken en die leidde tot een prachtige samenwerking en die vandaag nog stand houdt. 

Raymond Dupas


Zij bezorgden hem een oude groene camion en er werd gestart. Moeizaam weliswaar ! De heren Willy Froyen en Willy Keuninck kwamen hem in de beginperiode ondersteunen met de prospectie van hun producten. In het begin van hun optreden werd er weliswaar veel gedronken samen doch niets verkocht.
Raymond deed vroeger bij zijn werkgever Moureau zijn ronde in Waremme, waar hij dan later zelf ook naar toe trok. Zijn vrouw Angèle vertelde me dat toen hij daar in een straat opdook om zelf zijn dranken te verkopen, er twee camions van Moureau aan weerszijden van de straat, waar hij zijn klanten probeerde te maken, binnen kwamen gereden. Men kan zich de taferelen voorstellen.
Op een bepaald moment vielen hem een 70-tal klanten van de brouwerij van Kerkom, die er mee stopte, in de schoot. Dan begon hij de klanten van onze dorpen aan te doen en als deze mensen dan begrepen hadden dat hij voor eigen rekening ging werken, was dat het begin van het uitbouwen van een bestand van een paar duizend klanten.
Dat bestond erin van het bedienen aan huis van particulieren, van tal van cafés en andere horecazaken tot allerhande kleine en grotere manifestaties, zoals feesten, dorpsevenementen en noem maar op. In 1998 stopte Raymond ermee en kwam hierbij aan een succesvolle carrière en aan een befaamde drankhandel een einde.

Raymond Dupas overleed op 9 Jan 2007 op de leeftijd van 68 jaar te Rukkelingen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *