Jeugdspelen te Vechmaal (1978/1979)

12e jeugdspelen

In juli 1978 werd voor de 12de maal de jeugdspelen georganiseerd door de B.G.J.G (de huidige Gezinsbond).
Het betrekken van zowel kinderen als ouders in volksspellen en handigheidsspelen is een geweldige manier om de gemeenschap samen te brengen en plezier te hebben. Het stond deze keer in het teken van het “Jaar van het Dorp”.
Guido Vandersmissen en zijn echtgenote Marie-Jeanne Dedry namen de leiding en werden bijgestaan door de spelleiders Marc Moies, Linda Arkens, Luc Dullaers, Monique Willems, Patrick Dewelf en Jos Swerts.
De juryleden waren Eugene Deroulou en Arnold Dewelf, bijgestaan door pastoor Braeken die een oogje in het zeil hield of alles wel eerlijk verliep.
De kinderen werden ingedeeld in vier groepen, om mekaar te bekampen in spelletjes als hindernissen- koers, parapluhangen, kwisnummers. een ren-je -rot en een levend ganzenspel. De ouders waagden hun kans bij het balkzagen en andere spelletjes.
Na een drietal uren was de uitslag bekend. Alle kinderen kregen een mooie prijs.
Het geheel werd afgesloten met een heus dorpsfeest samen met het plaatselijk muziekkorps.

Groepsfoto uit 1978

13e jeugdspelen

In juli 1979 werden de jeugdspelen voor de 13e keer georganiseerd door de B.G.J.G. Dit jaar stond in het teken van “het Jaar van het Kind”.
Voorzitter Arnold Dewelf mocht ditmaal ook delegaties van Mechelen-Bovelingen en Veldwezelt ontvangen.
Weerom waren Guido Vandersmissen en zijn echtgenote Marie-Jeanne Dedry van de partij, bijgestaan door Raymond Vanbrabant voor de technische kant.
Spelleiders waren ook weer Luc Dullaers, Monique Willems, Patrick Dewelf en Jos Swerts, bijgestaan door nieuw volk; Danny Arckens, Stefan Jorssen en Roland Robeyns
Als juryleden fungeerden Ludo Wilmots, Emma Vanbrabant en Alice Dewitte, onder het toeziend oog van pastoor Braeken.
De ouderen mochten ook meespelen in een vijftal spelletjes als koordspringen, appelschillen, houtzagen, nagels kloppen en een mummie maken.
Het geheel werd weer afgesloten met een gezellig samenzijn.

Groepsfoto uit 1979

Foto Henri Vandelderen
HBVL 26 juli 1978 en 25 juli 1979


Georges Vanschoonwinkel september 2023

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *