vier met mij, dans met mij

“vier met mij, dans met mij”
Debuteren op je 77. Zo klinkt het erg bijzonder. En toch, het is slechts ten delen juist. Maj Vandergeten schrijft al heel haar leven. Gedichten, kleine stukjes, portretjes, gelegenheidsproza. Ze werkte jaren op de redactie van de krant De Standaard. Naar aanleiding van de publicatie van haar eerste bundel: “vier met mij, dans met mij”, mocht ze columns schrijven in de rubriek: “De maand van…”. De reacties hierop zijn zo overweldigend dat Maj Vandergeten een vaste, nieuwe rubriek krijgt die alternerend met een andere schrijver tweewekelijks zal verschijnen.

De Kroon op het Werk (een artistieke organisatie) bundelt een keuze uit de gedichten van Maj Vandergeten samen met beelden uit het rijke fotoarchief van haar man Charlie Claesen.
Je kan de bundel bestellen bij De Kroon op het Werk. Mail naar joseelehon@skynet.be
“vier met mij, dans met mij”, 22 euro + 8 euro verzending.
Over te schrijven op nr. BE97 0689 4423 9049
Van De Kroon op het Werk, Langdorp

“Een gedicht is een plek om gevoelens neer te leggen en dat is wat Maj Vandergeten doet in deze bundel, die de naam ‘vier met mij, dans met mij’ kreeg en waarmee meteen de toon gezet is. In haar zoektocht naar zo ten volle mogelijk leven heeft Maj, net als wij allemaal, schokken te verwerken gehad, ‘krassen op haar ziel’ noemt zij ze, die zij een plaats moest geven en die haar niet alleen bewuster gemaakt hebben van wat zij van het leven kon verwachten, maar ook dankbaar voor wat er was én is in haar leven: veel om te vieren en te dansen” (Agnes Hendrickx, voorstelling van de bundel bij Marsnil, 17 september ’23)

Maj Vandergeten (1946) begon haar loopbaan als manusje-van-alles op de redactie van de standaard. zij leerde er schrijven en observeren en werd een volleerde redactrice.
later werkte zij voor keerpunt, een organisatie die vrouwen loopbaanadvies gaf en hen mentaal sterker maakte.
maj was gedurende acht jaren vrijwilligster in het Jessa-ziekenhuis, een ervaring die zij in pakkende tekstjes neerschreef.
Charlie Claesen (1945) was een gewaardeerd hr-manager en had daarnaast een grote passie voor de natuur. charlie was oprichter en gedurende vele jaren voorzitter van natuurpunt de Herk Heers.
een tweede passie van charlie was fotografie: naast foto’s van zijn kleinkinderen was hij vooral gefascineerd door bloemen. die had hij tijdens zijn driejarig verblijf in Zwitserland leren “zien”.

2 reactie op “vier met mij, dans met mij”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *