Van Hinger & Hey

Van Hinger en Hey

Er was eens een liedjesgroep in Groot Heers

In 1985 spanden een aantal jonge muzikanten uit Heers Edgard en Charlie Claesen voor hun kar om onder de naam “Van Hinger & Hey” op te treden voor plaatselijke verenigingen. Zij vrolijkten menige verenigingsavond op met eigen dialectteksten op bekende melodieën. De muzikale omlijsting bestond uit Dirk Claesen (gitaar en banjo), Luc Robijns (synthesizer, gitaar en mandoline), Benny Guffens (basgitaar) en Guido Schalenbourg (drums). De teksten werden geschreven en gezongen door Charlie en Edgard Claesen en het hele spektakel werd op een humoristische manier aan mekaar gepraat door broer Jos Claesen. De jonge Hans en Wim Claesen namen de belichting en geluid voor hun rekening.

De liedjes waren sterk geconcentreerd rond plaatselijke legendes (bv. De paters Tempeliers, De Zwatte groaf enz.) en vertelden verder veel nieuws over de personen die uitgenodigd waren voor die avond. Blijvers waren liedjes over de spanning en het plezier van optreden (achter de scène), mijn pensioen en liedjes over families of over de dorpen Mechelen, Zuid-Limburg en Mettekoven. Ook de plaatselijke wielertoeristen waren een dankbaar onderwerp voor hun plezante liedjesteksten.

De optredens van “Van Hinger & Hey” waren zeer in trek einde jaren ’80. De organisatie, wekelijkse repetities en de veelvuldige optredens werden echter te zwaar om als vrije tijd amusement te blijven volhouden.  In 1992 nam de groep zelf de beslissing om ermee te stoppen. Op vele familiefeesten bleven de liedjes nog jarenlang nazinderen.

met dank aan Wendy Gilen voor de foto


Charlie Claesen

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *