De wielerclub uit Klein-Gelmen

Moed en Eendracht”, de wielerclub uit Klein-Gelmen, was één van de verenigingen, die met nog een paar andere door hun bestaan en enkele volksactiviteiten aantonen dat in een kleine deelgemeente het sociale leven een fijne dorpssfeer schept en de samenhorigheid verhoogt. Met zijn assepiste als wielerbaan (één van de zes in Limburg) verwierf Klein-Gelmen reeds vroeg bekendheid in de wielersport.
In 1960 gestart voor een tweede fase met heel wat bijhorende gezelligheid voor deze gemeenschap, vierden bestuur en helpers op 26 december 1985 hun zilveren jubileum. Hierbij waren Frank Suys en zijn echtgenote Karine uit Hingene de eregenodigden. Frank had immers aan àl de wedstrijden te Klein-Gelmen deelgenomen en mocht driemaal de bloemen mee naar huis nemen.

Van links naar rechts en van boven naar onder:
Valère Degraef, Jef Noens, Guy Vijgen, Julien Vangaethoven, Erik Swennen, Willy Hoebregts, Omer Smolders, Karine en Frank Suys met tussenin Leon Fransis, Valère Janssen, Filip Ghijsens, Albin Castro, Marcel Fransis, Chris Fransis en Albert Paque.
Schepen van Sport Fernand Mignolet, Jozef Smolders, Marcel Dedrij, voorzitter Josef Fransis, Jozef Hoebregts, Hubert Vanderbemden, Julien Poesmans en burgemeester Jef Neven.

Bron Jozef Fransis
Kalender gezinsbond 2003


Georges Vanschoonwinkel juni 2023

2 reactie op “De wielerclub uit Klein-Gelmen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *