Huldiging pastoor Aerts

Op zondag 23 juni 1968 werd pastoor Martin Aerts gehuldigd voor zijn 25 jaar priesterschap. De dag werd ingezet met een dankmis opgedragen door pater Phil Bosmans (Bond zonder naam). Nadien werd hij door burgemeester Dumont ontvangen op het gemeentehuis.
Onder de aanwezigen Deken Guisson van Borgloon, pastoor Roosen van Tongeren, E.P. Klerkx van Kontich en E.H. Henkens, oud deken van Gingelom.
Na de receptie volgde een volkshulde op het dorpsplein. Op het podium werden de toespraken, afgewisseld met een optreden van de kinderen en het zangkoor.

Deken Guisson, pastoor Roosen, E.P. Klerkx en E.H. Henkens, Burgemeester Dumont

Loopbaan

De 24 juni 1943 werd de nieuwe pastoor door E.H. deken Guisson van Borgloon geïnstalleerd.
Hij werd geboren te Mechelen-Bovelingen op 13 juni 1903. Priester gewijd te Luik op 29 juni 1929, vele jaren professor aan het St-Jozefcollege te Hasselt, directeur van het college te Borgworm. Op rust gegaan te Rapertingen in 1971 en er overleden op 21 september 1987. Overlijdensbericht

Zangkoor Horpmaal 1968

Bij gelegenheid van de huldiging van E.H. Martin Aerts.
Geknield: Leonce Frans – Nicole Budo -Marly Velkeneers – Anita Duchateau – Celeste Budo
Staande: Zuster Gabriëlla – Marie-Jacqueline Boden – Anne-Marie Hannosset – Monique Pietersil – Nicole Frans – Usette Capellen – Wilma Laquay – Nicole Orye – Martha Coenen – Marie-Jozef Vanacken – Marie-Huberte Laquay – Marie-Hélène Claes – Marie-Eugenie Dieu – Jenny Vanormelingen – Lucie Diricks – Marie-Jozef Lemmens

Bron: H.B.V.L. 26 juni 1968 en 24 september 1987


Georges Vanschoonwinkel maart 2023

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *